De Fil Harmònic a Musicàrea, centre autoritzat pel Departament d´Ensenyament

MUSICÀREA Escola de Música és un Centre Autoritzat pel Departament d´Ensenyament amb el codi 08070519.

 

La llavor d´aquesta escola de música és Fil Harmònic, que és el nom que vam donar al projecte fins el 2003, un centre d' estudis musicals creat al 1998 per la psicòlogaImma Marrugati pel músic Jordi Artigas. Ambdós ja tenien experiència en la direcció d'escoles de música atès que són els fundadors deFreqüències l'any 1994 (juntament amb Jordà Sevilla, creador del centre l'Estudi de VNG). 

Actualment els seus responsables són Jordi Artigas (director) i l'advocada i llicenciada en història de l'art Ana Isabel Aisa (sotsdirectora) que també és membre de laFundació Lluís Llach.

Després d´uns anys en un céntric pis de la Rambla Principal, des del curs 2003-04 MUSICÀREA Escola de Música es trasllada a un nou centre en planta baixa, a la Rambla Vidal nº 4 baixos (carretera general, al costa de la Penya Barcelonista), amb més espai, una magnífica sala insonoritzada i a peu del carrer per facilitar l´accés dels alumnes.

L'Escola ha destacat durant tots aquests anys per les seves aportacions a la formació musical del seu entorn (Garraf-Penedès-BaixLl-Barcelona). Entre d'altres, ha organitzat tallers de DJ i Técnic de Só per l´Ajuntament de Cubelles, ha gestionat l´Escola Municipal de Música de Sant Pere de Ribes (2010-11). També ha impulsat la primera escola de músiques del món, en el marc del FIMPT 2000, i ha organitzat tallers d´instruments i dansa de tradicionals al FIMPT 2011.

En els últims anys hem fet tallers de Ukelele a Festivals com el Pirineos Sur i Vida Festival i toquem amb la nostra banda Ukevandals en molts esdeveniments.

Al Setembre de 2017 tindrà lloc el primer workshop de guitarra fingerstyle a Vilanova i la Geltrú organizat per l'Escola.

Musicàrea és l'únic centre que ofereix cursos d'àudio digital i informàtica musical al Garraf-Penedès, a través del seu espai DiGi School del Carrer Llançà 27. 

A banda dels instruments habituals de música moderna (bateria, baix, guitarra, teclats) i música clàssica (violí, violoncel, viola, piano) Musicàrea també te una sólida àrea de cant, dirigida per la ribetana Meritxell Galan i la Silvia Martos.

La joia de la corona és el projecte VIP -Voice in progress- que al 2017 ja va per la seva tercera edició, i ón els alumnes de cant, juntament amb alumnes de instruments, gravan professionalment una maqueta i defensan el seu tema en una Gala amb música en viu. 

Així mateix, Musicàrea ofereix cursos d' instruments poc habituals, com ara  el cajón, l' acordió, l' harmonica blues o el djembé; o especialitats com ara la guitarra americana o flamenca, el banjo bluegrass o el violí jazz.

Ja totalment consolidat, Musicàrea ha fet una aposta per l´ukelele, instrument  de fàcil aprenentage, transportable i económic i que està en l´origen del jazz. L´ukelele, en les  facilita la iniciació musical als més petits i resulta un fascinant descobriment pels més grans, d´aquí que haguem format les divertides UkeBands amb els alumnes de l'escola.

Els UKEVANDALS és la formació més professional: ja em tocat al Vida Festival en les seves edicions de 2016 i 2017, i al Festival Pirineos Sur al 2017.

JORDI ARTIGAS fa regularment tallers de ukelele  més enllà de l'escola (Vida Festival i Pirineos Sur)

Des de el curs 2013-14 a la nostra escola tenim una Big Band, la Bigbanova que assaja el Divendres. Nous participants sou benvinguts, apuntat’!! 

Musicàrea està molt vinculada al Gospel. Des de 2003 ha organitat tallers de Gospel a Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes. 

Fidels a un esperit de concòrdia que admira el talent allà on surt, Musicàrea ha impulsat desenes de col.laboracions amb entitats i escoles del Garraf i el Penedès, posant música en viu pels Aclústics del Xiringuito l'Ú cada estiu, participant a la Nit dels Museus tocant als Museus Victor Balaguer, del Ferrocarril i Masia d'en Cabanyes, col.laboracions amb Country Garraf o VilanovaSwing, o realitzant concerts conjunts amb l´Escola Contrapunt de Llorenç del Penedés o el grup de batucada Son da Rua.

Un clássic es la participació dels alumnes al Dia Internacional de la Música, ón toquem al carrer.  

Musicàrea és membre Emipac  Escoles de Música d´Iniciativa Privada Associades de Catalunya, des de 2003.

 

 

 

 

 

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers. Si continua amb la navegació vol dir que accepta el seu ús.

Accepto    Vull saber més