Ukelele

Professorat: 

JORDI ARTIGAS

Horaris: Dimarts, Dimecres i Divendres tarda. DMA i DME de 10 a 13. 

Master classes amb Albert Bello, EMM de L´Hospitalet (Shine, Folkin Cats)

UKELELE (ukulele en anglès) és un instrument que, per tamany i preu assequible, és molt popular en el món anglosaxó, especialment el l´àrea del Pacífic, on és un instrument emblemàtic (Austràlia, Nova Zelanda, Corea, Japó, Hawai, Cost Oest del EEUU).

Es precisament seva popularitat, aspecte de joguina i instrument "de pobre", el que l´ha allunyat sovint dels instruments “académics”, tot i la seva gran influència en el primer jazz. Aqui teniu l´actuació que vam fer un grup de professors el Dia de la Música, amb Choan Gálvez, gerent de ukecosas i expert ukelista barceloní d´origen aragonés.

 

A Musicàrea hem apostat fa 3 cursos per aquest petit instrument, derivat del cavaquinho brasiler. 

Quan localitzem nanos amb talent i predisposició per la corda, suggerim a les famílies que provin el violí (corda fregada) o l´ukelele (corda polsada), deixant la guitarra en tercer lloc, pel seu gran tamany i timbre més apagat.

No és fàcil trencar la imatge d´instrument de "extòic" en comparació amb la guitarra, més propi de casa nostra; o fins i tot l´aspecte de "joguina". Al contrari, l´ukelele pot ser un instrument tan acadèmic com qualsevol altre i amb el que, a més, es pot tocar tota mena de música: bossa, dixieland, música tradicional, pop, música clàssica...

Per altra banda, l´uke  està de moda entre els grups de pop i tampoc resulta extrany veure´l en grups de jazz o de música tradicional , com a secció rítimca (la Big Band de Sant Andreu, compta amb una nena ukelelista, que també toca el banjo tenor). aquí teniu uan versio a duet de ukes entre el professor de l´instrument Jordi Artigas i un dels seus estudiants, el Jorge, de 15 anys.

 

 

Horaris a convenir

 

Nivell INICIACIÓ  Podeu fer classe individual d´aquest instrument de 45' o 1 hora, o sessió compartida amb algú de la mateixa edat i nivell, amb un 35 % de dte.

 

Per a garantir un aprenentage productiu i estimulant Musicàrea us recomana contractar PLAY ALONG (o SING ALONG) amb 1 classe de 45'/60' d' instrument (o veu) + 1 sessió COMBO amb estudiants d´edat i nivell similarVols saber què és un combo?

 Nivell MIG Amb dos o tres anys de formació al nostre centre -o si s´escau, prévia prova de nivell- us proposem un programa reglat, amb les eines conceptuals própies dels músics i ajudats per la informàtica musical : MUZZIK PRO, amb 3 classes setmanals  (instrument, llenguatge musical/combo i àudio digital ). 

 

Musicàrea és un centre examinador Trinity College London; a partir d´aquest nivell us podem preparar per un dels examen d´aquesta prestigiosa insitució (certificat o diploma) en teoria o instrument i en els géneres clàssic , jazz o rock pop... en el nivell en el que us veiem preparats.

 

Nivell PROFESSIONAL Correspòn als estudis Grau Mig dels Ensenyaments de Música, que de forma reglada es fan en 6 cursos. Musicàrea us proposa assolir el Grau Mig en la meitat de temps i , eventualment, preparar els seus estudiants per l' accés a Grau Superior (ESMUC, Taller de Música). Als alumnes que no busquen tant un títol com una formació adaptada a la professió, Musicàrea ofereix CREATIVE MUSIC, un programa propi en dos cursos, amb segon instrument, combo pro, composició i producció musical.

 

 

Altres opcions i combinacions, consulteu a secretaria  Rambla J.A. Vidal, 4 Vilanova i la Geltrú  tel 93 8145187 / 661809510 / mail:  info@musicarea.cat

Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers. Si continua amb la navegació vol dir que accepta el seu ús.

Accepto    Vull saber més